SZÜLETÉSNAP

Egy parti, ahol minden megváltozik!

Megjelent: 2020. május

Kivételes alkalom, ám messze nem példátlan. Összejön egy család, a rokonság apraja-nagyja, hogy együtt köszöntsék fel a Nagypapát a nyolcvanötödik születésnapján. De mi történik akkor, ha egy asztalhoz ültetünk két kamaszt, egy tökéletességre görcsösen törekvő édesanyát, egy kissé bohém művészházaspárt meg egy sikeres szoftverfejlesztőt? És még sok más, egymáshoz a alig-alig passzoló rokont. Ilyen színes kavalkád e jubileumi vendégsereg. Csoda-e ha ez az egyszerű együttlétnek induló, születésnapi köszöntő sorsfordítóvá válik többük életében? Pedig igazából nem is történik semmi különös. Vagy mégis?

Utazásra hívjuk az Olvasót. Nem egzotikus tájakra, hanem legbelsőbb gondolatainkba, érzéseink mélyére vezet az út. Nem kevésbé rögös, és járatlan út ez, mint messzi kontinensekre kalandozni, és talán épp annyi meglepetést tartogat. A könyvben egybeér jelen, múlt és jövő, mialatt a valóságban a történet eleje és vége között csupán pár óra telik el. És a nap végére már semmi sem olyan, mint amilyen előtte volt.

Olvasói vélemények a születésnap c. regényről

„Nehéz a könyvről úgy írni, hogy átadhassam mindazt a tudást, amit a mű rejt magában. Mert bizony rejt, és mint az emeletes születésnapi torta szintjeit tortavágáskor, ugyanúgy kell lebontani ebben az esetben is a rétegeket a történeten belül. A fenti hasonlat pedig nem véletlen, ugyanis ezek tudatában lehet csak értelmezni az Írónő által felvázolt cselekményt, emberi sorsokat és szereplőket.”
Könyveskertünk.hu
„A Születésnap számomra a változás lehetőségéről szól, arról, hogy hathatunk egymásra. Segítőként is hitet adó egy kitalált, ugyanakkor nagyon is valóságos történetben több szemszögből is rálátni, hogy egy-egy őszinte mondat, önmegmutatás, a hétköznapinál mélyebb megnyilatkozás milyen beláthatatlanul, kiszámíthatatlanul és észrevétlenül indíthat el felszabadító, előrevivő folyamatokat mások lelkében.”
Antall Gabi
életvezetési tanácsadó
"Szénási Krisztina Születésnapja sodró, magával ragadó olvasmány. A könyv közepéig azt érezhetjük: mi jöhet még? Azután már várjuk: mi jön még? S óhajtjuk: milyen jó lenne, ha valaki a szereplők közül mondana, megtenne vagy legalább gondolna a korábbiakról valamit. A figurák különlegesek, ugyanakkor átlagosak, mindenki megtalálhatja saját személyiségét bennük. Amit mondanak hiteles, és elgondolkodtató. Modern nyelvezet, aktualitásukat soha el nem vesztő megközelítések, jó szerkezet. Egy első könyvesről ennyi jót írni, lehet, hogy sok is. Ám az, mindenképpen erénye a könyvnek, ha az olvasó várja a második regényt a szerzőtől."
Hajnal József
író, újságíró
„Szénási Krisztina viszont nagyon jól ismeri a lélek titkait, és azt is, hogy a szavaknak és gesztusoknak milyen ereje van. Habár csak pár óra telik el a regény cselekménye szempontjából, kívül-belül megismerjük mind a 15 szereplőt, akik számára sorsfordító a születésnapi parti. Valami mindenkiben megváltozik, és már sosem lesz ugyanaz, mint előtte. De ne gondoljunk itt nagy drámára vagy komoly feszültségre, arról szó sincsen. Csupán egy családi összejövetel zajlik le, ahol beszélgetnek egymással a rokonok és az ünnepelt is mond pár kedves szót. A Születésnap nem a pergő eseményeivel és váratlan fordulataival, hanem a mélységével nyűgözi le az olvasót.”
Péntek Tünde
Expertin blog

KACSKARINGÓ

Vigyázz, kész: kapunyitási pánik!

Megjelent: 2020. szeptember

Kapunyitási pánik, párkapcsolati hullámvasút, mamahotel, pályaelhagyás, külföld. Pedig még harmincévesek sincsenek!

Lili és barátnői szerencsés lányok. Fiatalok, csinosak, frissdiplomások, előttük áll az egész élet.

De mi van akkor, ha az a bizonyos “élet” csak nem akar beindulni? Ha az út, bármerre is lépnek, rögös, és váratlan akadályokat tartogat?

Főhősnőnk sokáig csak sodródik az eseményekkel. Folyamatosan másokra van tekintettel, nem mer, nem tud nemet mondani. A rendkívüli történések sorozata azonban hamarosan arra készteti, hogy szembenézzen önmagával és a félelmeivel…

Olvasói vélemények a kacskaringó c. regényről

Nagyon megszerettem a csajokat, minden ami megtörtént velük az maga a nagybetűs ÉLET feketén-fehéren. Semmi hum-buk, semmi leányálom, semmi királyfi fehér lovon. Ízig-vérig a fiatalság előnye és hátulütője. A kapcsolatok mélysége, és a lila köd megélése leplezetlenül, őszintén, mellébeszélés nélkül. Mondanom se kell a vége felé annyira megríkatott, hogy le kellett tennem kicsit megemészteni a történteket. Ha szerencsétlenségemre nem zár be a héten a könyvtár, már ma elindultam volna a következő könyvéért. Nagyon várom, hogy azt is elolvassam. Egy újabb magyar gyöngyszemre bukkantam Krisztinával úgy érzem.
Olvasói vélemény a Kacskaringóról
„Annyira szerettem volna, ha még van egy jó pár oldal…”
Könyveskuckóm/ Instagram

MEGBÍZOM BENNED

Nem sejted, mi vár rád!

Megjelent: 2020. december

Egy nem mindennapi történet egy nem szokványos évből!


Lexi élete a rutinokról szól. Dolgozik, összejár a barátaival, rendszeresen látogatja a családját, tartja a szokásait. Mígnem egy napon besétál az életébe egy titokzatos idegen, és a lány élete fenekestül fordul fel. De mi is történik ebben tíz napban? Mit titkol a rejtélyes fiú? És mi köze van ennek a világegyetemhez?
Ahogy Lexi apránként választ kap kérdéseire, úgy kell magának feltennie a legfontosabbat: képes-e magát vakon rábízni valakire?

 

Szénási Krisztina harmadik, a 2020-as tavaszi karantén alatt született regénye a szerzőtől már jól ismert humorral és játékossággal reflektál egy különleges időszakra.

Olvasói vélemény a Megbízom benned c. regényről

"Kora este kezdtem el olvasni, éjfélre értem a végére - nem tudtam letenni! Nem nyálas, nem csöpögős, friss, fiatalos, élvezetes - és elgondolkodtató is a téma! Ősszel leszek 65 éves, de ez a lendületes történet magával ragadott, kíváncsivá tett Sz. K. többi regényére is!"
olvasói vélemény